Henrik Thue Nielsen - højttalere i loftet

Installation af højttalere i loftet med Sonos

Elektronik direkte fra Sonos og akustiklofter/-løsninger fra XL-BYG

Jeg har samlet en stribe rigtig gode videoer længere nede på siden, der omhandler skjult installation af højttalere, sammen med gode råd og tips til at forbedre lyden i din bolig døgnet rundt. Det hele med udgangspunkt i Sonos velspillende lydprodukter og brede udvalg, samt rådgivning fra XL-BYG om valg af det rigtige akustikloft og gode råd inden du går i gang.

27 + 13 = 40 års erfaring med god lyd!

Med udgangspunkt i at have arbejdet i Hifi Klubben i 27 år (1980 – 2007) og 13 år hos XL-BYG (2008 – nu), ved jeg en del om hvad god lyd er, og at boligens akustik har enorm betydning for lydoplevelsen, der leveres af højttalerne.

Allerede tilbage i 1980’erne byggede vi i HiFi Klubben deciderede lytterum, der lød godt – “koblede godt med højttalerne” som man sagde dengang – og derfor fik musiksystemerne til at yde endnu bedre. Så husk at lyden fra højttalerne ikke bliver bedre, end akustikken i din bolig. Der kan heldigvis rettes op på dårlig akustik, også til en overkommelig pris. Se mere i videoen fra XL-BYG og spørg til råds i XL-BYG omkring akustikregulering af din bolig.

Mit eget akustik-renoveringsprojekt

I forbindelse med et akustik-renoveringsprojekt, jeg selv har gennemført i mit køkken/alrum og stue, har jeg blandt andet kigget videoerne nedenfor igennem. De kan måske være en god hjælp til dig, hvis du er i dine indledende overvejelser eller har brug for mere dybdegående information, i forbindelse med installation af diskrete musiksystemer i din bolig.

I dit tilfælde er du måske i forarbejdet, med planlægning af renovering af din bolig med akustikregulerende lofter eller -væg, eller måske står du overfor at bygge et nyt hus.

Sonos – en velspillende løsning

Der findes flere løsninger til indbygning af lyd til boligen, men for mit vedkommende, er Sonos den helt rigtige løsning af flere grunde: det lyder godt, det er nemt at installere, det er let at betjene, det kan udbygges henad vejen og så er Sonos driftsikkert. Du kan købe alle Sonos produkterne – både Sonos forstærker, subwoofer, soundbar, Sonos indbygningshøjttalere mm., der omtales i videoerne direkte hos Sonos.

Her finder du officiel og relevant information om Sonos-produkter samt support og inspiration: https://www.sonos.com/da-dk/home

Sonos lyder godt, det er let at betjene for alle i familien, det kan skaleres og udbygges, og så findes der smarte og velspillende løsninger til ethvert budget – lige fra bærbar lyd til lækker biograflyd.

Besøg XL-BYG’s akustikunivers online

Kig også ind til XL-BYG eller læs mere i Akustik-universet, om byggematerialer og få inspiration til, at få hele boligen til at lyde godt døgnet rundt, både når musikken spiller… og når den ikke gør. Her finder du også flotte og inspirerende billeder af akustiklofter og -løsninger: https://www.xl-byg.dk/akustik

Få inspiration hos XL-BYG til akustiklofter og hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge den rigtige løsning.

Husk regler og lovgivning

Du skal være opmærksom på hvilke regler og lovgivning det gælder – inden du går i gang – så du ikke kun får den gode lyd, men også opfylder sikkerheds- og bygningsmæssige krav. Det gælder fx brandsikring og anvendelse af materialer ved installation, korrekt elinstallation, bygningsreglementer herunder hvad du skal være opmærksom på at sikre, når du bryder dampspærren mv.

Tag fat i fx XL-BYG, din lokale elektriker, tømrer, arkitekt o.a. for at få den rette rådgivning.

Videoer

Video af: Smart Home Sounds Ltd.

Ceiling Speakers: A Beginner’s Guide (Ep.1)

Video af: Smart Home Sounds Ltd.

Sonos Five Hands-On Review: What’s New?


Udgivet

i

af

Tags: